Karhulan seudun kevyen musiikin (mukaanlukien jazz)
muusikot,
bändit ja
taustavaikuttajat
ansaitsivat tulla mainituksi edes jossain opuksessa, niinpä tavoite olisi saada aikaan jonkinlainen opus vuoden 2009 loppuunmennessä. Siihen olen kaavaillut perustietoja muusikoista, bändeistä, heidän levytyksistä, lisäksi paikkalisista tanssipaikoista ja harjoitustiloista.

Raja vedetään seuraavasti
1. kaikki ne muusikot kevyen musiikin alueelta (jazz luetaan mukaan) samoin ne joilla on jossain vaiheessa ollut vaikkapa tuurauskeikka tai levytyksessä mukana ollut muunkin tyylilajin muusikko, yksikin keikka jossain otetaan huomioon (pelkästään klassisen musiikkin edustajista on ihan hyvää tietoa jo olemassa)
2. muusikoiden ja bändien taustalla vaikuttaneet henkilöt (kuten roudarit, myyjät ja managerit)
3. huomioin kaikki ennen 1980 aloittaneet muusikot jotka ovat tavalla toisella olleet mukana soittokuvioisssa,
1980 jälkeen aloittaneista muusikoista on tarinoita jo yllin kyllin, kerätään nyt ensin ne joista vielä on joku kertomassa tarinoita, yksi iso taustavaikuttaja myös Karhulan seudun kevyenmusiikin kannalta Jyrki Hämäläinen poistui keskuudestamme.
4. luettelot kaikista levytyksistä soittaja tietoineen ja joihin alueen muusikoilla on ollut osallisuutta, esim Juha Björninen ja Pekka Helin ovat olleet mukana aika monessa levytyksessä, Juhalla niitä on joidenkin tietojen mukaan yli 10 000 kappaletta. Itselläni on joistakin levytyksistä hyvinkin tarkkaa tietoa, mutta vain pienestä osasta levytyksiä. Olisi hyvä saada juuri mukana olleet muusikot tietoon, eikä pahitteeksi olisi vaikka studiosiivojan nimi jos sellainen sattuu olemaan tiedossa. Onhan sellainen herra aikanaan noussut UK listan kärkeen tosin hänen veljensä oli erään hyvin tunnetun bändin muusikko. Mutta juuri tuollainen trivia kiinnostaa.

Karhulan seutu on yhtäkuin Karhula, Kymi, Kotka, Anjalankoski, Pyhtää, Hamina, esim. Jukka Kuoppamäen orkesteri on Karhulan seudulla vaikuttanut samoin Dave eli Seppo Kohvakan bändissä soitti Karhulan muusikoita sitten myös "Reetu" Frederik jonka bändi ainakin jossain vaiheessa koostui

Kotkalaisista muusikoista, kuten myös Tapani Kansan yhtye, Juha Björninen Band, Strings, Castanja, Kyklooppi, Roxy, Pesukarhula, Jestas tai A Vaudeville Jestas Jam Blues Band, Freedom(s), J S Band, InskaBoys, Pertti Metsärinteen yhtye, Melody Boys, Five Boys, Turkian yhtye, The Walkers, Kotka Big Band nuo ovat tähän mennessä tietooni tulleet seudun yhtyeet. Osa niistä on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen, taustalla on kuitenkin soittajia jotka ovat olleet mukana jo 60 luvulta. Lisää tietoa kaipaan, joistain löytyy netistäkin tietoa, mutta ei mitään kokonaisuutta ole. Levytyksistä saan tietoa äänitearkistosta ja ne olenkin niiden tiedossa olevien bändien ja artistien osalta joista niitä, ne olen kerännyt.

Lavoista kuten Tampsa ja Väkinäisten lavan ja myös niistä pienistä paikoista joita toimi jo 50 luvulla olisi hyvä saada tietoa. Jali Westergårdin kirjassa on hyvin kerrottu jazzin osalta soittajista vaan ei sitten niistä moninaisista autotallin perukoilta muutamalle keikalle lähteneistä muusikoista. Tavallaan näistä paikkallista suuruuksista on niin monessa opuksessa tietoa että vain ihan ennen julkaisematon tieto kiinnostaa, perustiedot tietenkin otetaan huomioon. Kyseessä on tietenkin Tapani Kansa, Junnu Vainio ja Metsärinteen yhtyeen tapaiset hyvinkin tunnetuksi tulleet isot tekijät. Tietenkin kyseiset yhtyeet ja artistit ovat itseoikeutetussa asemassa mitä tulee perustietoihin, vaan kyllä niin monesta on niin hyviä teoksia ettei omat resurssini riitä kertomaan ja tekemään kuin perustyö. Tavallaan lähden siitä että teoksesta tulee omasta näkökulmastani tehty katselmus Karhulan alueen kevyenmusiikin muusikoihin ja bändeihin, onhan itselläni useammasta yhtyeestä ja artistista noin 200 keikan kokemus. Suomessa lienee muutamilla pienillä paikkakunnilla tehty vastaavia ja Turku sai oman Föribeatin viime vuonna, siinä kerrotaan rock musan alkutaipaleesta seudulla. Samoin Hämeenlinna ja viimeisin taitaa olla Karkkilan muusikkoja luotsaava opus. Äänitteiden muodossa ainakin Nummela on pienenä paikkakuntana julkaissut oman bändikatselmuksensa. Ja taitaahan noita kirjoja olla jokunen kun vaan alkaa kaivelemaan.

Tänne voi kommentoida tai sitten laitaa viestiä mailina. Tuolla www. alla on osoite.